Karpuz Zamanı

1 Haziran 2009 Pazartesi
Dünyanın en az okunan blogunun sefkili saadık okuyucuları, 5 kişilik okuyucu kitl

"Yes. $300 for a watermelon. And it is a ...Image via Wikipedia

emin güzide sakinleri nassınız? İyisinizdir inşallah...

Bu akşam sevgili validem sokağımızın biricik marketi şoktan "seçtirerek" aldığı karpuzu bize zorla yedirmeye kalktı. Normalde karpuz kavun gibi bilimum sulu zırtlak meyveyi çok sevmeme rağmen maalesef bu "şoktan seçmeli" karpuzu yiyemedim. Allah aratmasın (mümin simen) yemeye çalıştığımız cisim, karpuz değildi. Bir mantar, herhangi bir sebze hatta bir kuş ya da bir uçak bile olabilirdi ama karpuz değildi. Bize ne lan senin karpuzsal sıkıntılarından diyebilirsin sayın okuyucu. Hatta sana sen dediğimi de farketmişsindir. Samimi bir hava yaratmaya çalılıyoruz burada olacak o kadar.


Her krizin aslında bir fırsat olduğu düşüncesinden yola çıkarak bu konuda yazmaya karar virdim. Konumuz "nasıl karpuz seçilir?". Hatta biraz entelleştirelim bu çalışamızı "serbest piyasa bağlamında karpuz seçim sorunsalı"

Efenim yaptığım araştırmalar sonucunda birkaç değişik yaklaşım belirledim:

1. Dışavurumculuk: Yani karapuzu seçmek için dış görünümünden faydalanmak "Tatlı ve sulu, olgun bir karpuz seçmek için kabuğunun renginin parlak değil, mat olmasına ve tırnağınızla hafifçe kazıdığınızda yeşil kısmının kolayca çıkmasına, toprağa oturan kısmının renginin açık sarı olmasına, beyaz veya yeşil olmamasına dikkat edilmesi gerekir. Eğer kesmece karpuz alacaksanız içinin renginin parlak kırmızı, çekirdeklerinin de koyu kahverengi veya siyah renkte olmasına dikkat edilmeli.". Tabi meyveyi bu kadar taciz ettikten sonra manav ya da market görevlisi olayı namus meselesine çevirip hala arıza çıkarmadıysa karpuzunuzu alıp mutlu mesut evinize dönebilirsiniz. Size hayatta başarılar diliyoruz.

2.Malavurumculuk (Vibrasyon tetiklemeli sonar algılama): Bildiğin tokatlıyoruz abi..Ama çıkması gereken ses konusunda kamuoyunda bir fikir birliği mevcut değil. "Şap şap" diyeni de var "tap tap" diyeninde. Sanırım davudi bir ses bekleniyor karpuzdan.

Bu iki yöntemi de uyguladıktan sonra hala aldığınız karpuz kelek çıkarsa. Sakın bana filan getirmeyin. Kalbinizi kırarım.. Ben şimdi gidiyorum; kelek karpuzun ortasını didiklicem belki orası tatlıdır...


Reblog this post [with Zemanta]

0 yorum:

Yorum Gönder